Medikal Cilt Bakımı

Zaman içinde hava kirliliği, kimyasal maddelere maruziyet, güneş ışınlarının zararlı etkileri, cilt bakım rutinlerinin aksatılması gibi nedenler cilt sağlığının tehlikeye girmesine neden olabilir.

Zaman içinde hava kirliliği, kimyasal maddelere maruziyet, güneş ışınlarının zararlı etkileri, cilt bakım rutinlerinin aksatılması gibi nedenler cilt sağlığının tehlikeye girmesine neden olabilir. Günümüzde pek çok kadın ve erkek günlük cilt bakımı rutini uygulasa da cildin standart kozmetik ürünlerin kullanımı ile ancak bir noktaya kadar korunması mümkündür.

Son yıllarda popülaritesi giderek artan medikal cilt bakımı ciltteki lekelerin, kırışıklıkların, cansızlığın ve siyah noktalar gibi diğer cilt kusurlarının ortadan kaldırılmasında önemli bir rol üstlenir. Profesyonel cilt bakımı uygulamaları kapsamında ciltteki giderilmek istenilen sorunun türüne ve cilt tipine göre seçilen dermokozmetik ürünler ile işlem yapılır. Bu sayede cilt ölü hücrelerden arındırılır. Daha canlı ve yumuşak bir görünüm kazanması sağlanır.

Medikal cilt bakımının sunduğu avantajlar bu uygulamanın kadınlar kadar erkekler tarafından da tercih edilmesi sonucu doğurur. Erkekler de ciltlerini daha sağlıklı hale getirebilmek için “Medikal cilt bakımı nedir?” sorusunun yanıtlarını merak ederler.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Belirli aşamalardan oluşan kapsamlı bir süreç olan medikal cilt bakımı cildin üst yüzeyinde derinlemesine temizlik sağlanması amacıyla gerçekleştirilen profesyonel bir bakım olarak tanımlanabilir. Medikal cilt bakımı sırasında kişi özelinde seçilen ürünler ve teknolojilerden yararlanılarak cilt temizlenir, ölü derilerden ve siyah noktalardan arındırılarak derinlemesine nemlendirilir. Tüm bu işlemlerin amacı cildin daha iyi ve sağlıklı bir hal almasını sağlamaktır.

Gün boyu cilde kir, duman ve toz gibi maddelerin nüfuz etmesi ciltte matlaşmaya, gözeneklerde tıkanmaya ve cildin zaman içinde cansız bir görünüm almasına neden olabilir. Medikal cilt bakımı günlük cilt bakım rutinlerine kıyasla daha profesyonel ve derinlemesine temizlik sunarak cildin yeniden nefes alır hale gelmesinde ve canlanmasında önemli bir rol üstlenir.

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt tipi analizi ve cildin ihtiyaçlarının eksiksiz olarak belirlenmesi medikal cilt bakımının ilk adımıdır. Aynı zamanda bu adım medikal cilt bakımının başarısı üzerinde de doğrudan etkilidir. Cilt analizi aşamasında cildin üst yüzeyinin yanı sıra alt katmanları da değerlendirilir. Bu sayede ciltteki çizgilenmeler, gözenekler, kırışıklıklar, lekelenmeler ve kılcal damarlar hakkında bilgi edinmek mümkün olduğundan medikal cilt bakımı aşamaları en doğru şekilde belirlenir ve ürün seçimi yapılır.

Medikal Cilt Bakımının Aşamaları Nelerdir?

Analiz aşaması tamamlandıktan sonra medikal cilt bakımı kapsamında uygulanabilecek adımlar kişi özelinde değişebilir. Bununla birlikte temel adımlar şu şekilde sıralanabilir.

Ciltte biriken yağların ve kirlerin uzaklaştırılması için cilt derinlemesine temizlenir. Cilt temizliği medikal bakım sürecinin diğer adımlarının başarısını artıran bir etkendir.

Peeling medikal cilt bakımı uygulamalarından optimum fayda elde edilmesini sağlayan bir adımdır. Yapılan peeling ile cilt ölü hücrelerden arındırıldığı gibi uygulamanın kapsamına göre cildin hafifçe soyulması da söz konusu olabilir. Peeling cildin yenilenme sürecini teşvik ettiğinden işlemden sonra ortaya daha canlı bir cilt çıkar ve cildin canlanması sağlanmış olur.

Peeling sonrası genellikle daha derinlemesine bir temizlik ve yumuşama elde edilmesi için buhar uygulaması yapılır. Ciltteki gözenekler açılarak siyah ve beyaz noktaların kolayca çıkarılması mümkün olur.

Tamamen temizlenen cildin ihtiyaçları doğrultusunda uygun ilaçlar ve serumlar uygulanmasının yanı sıra nemlendirici kremler kullanılarak cilt nemlendirilir. Bu aşamada nemlendirici kremlerle uygulanan masaj kan dolaşımını hızlandırma etkisine de sahiptir. Aynı zamanda masaj sayesinde temizlenmiş ve gözenekleri açılmış cildin alt tabakasına cilt açısından faydalı bileşenlerden oluşan serumların nüfuz etmesi sağlanır.

Medikal Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

Medikal cilt bakımı yaptıracak kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri “Medikal cilt bakımı gerçekten işe yarıyor mu?” olmaktadır. Medikal cilt bakımı kişi özelinde ihtiyaçların ve cilt tipinin analizi sonucunda planlandığından pek çok açıdan faydalıdır. Düzenli olarak uygulanan medikal cilt bakımı ciltte zaman içinde ortaya çıkan ince kırışıklıklarla lekelerin giderilmesini, cilt tonunun dengelenmesini ve cilt sorunlarının önlenmesini sağlar.

Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Medikal cilt bakımı günlük cilt bakımı rutininden daha kapsamlı ve profesyonel uygulamaları kapsadığından daha derinlemesine bir cilt temizliği elde edilmesi mümkün olur. Medikal cilt bakımı uygulamalarından biri olan peeling cildin ölü hücrelerden arındırılmasını ve daha rahat nefes almasını sağlar. Serum ve nemlendirici ürünlerin masaj yoluyla cilde yedirilmesiyle kan dolaşımı hızlandırılır. Ciltteki kolajen üretimi desteklendiğinden derinden yüzeye bir iyileşme ortaya çıkar. Düzenli olarak gerçekleştirilen medikal cilt bakımı sonucunda kişinin cilt kalitesinde göze çarpan bir artış meydana gelir.

Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Medikal cilt bakımının hangi sıklıkta uygulanması gerektiği kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Genellikle cilt sağlığının iyileştirilmesi ve korunması amacıyla ayda 1 uygulama önerilir. Daha önce medikal cilt bakımı yaptırmayan kişilerde seans sürelerinin daha kısa olması tercih edilebilir.

Whatsapp